"Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok." (Mt 7,15)

Penitenziagite!

A magyar keresztények szembemennek Orbánnal

2017. december 29. - Penitenziagite Blog
fideszkereszt2.png

A miniszterelnök a keresztényi értékeket meggyalázó karácsonyi írását követően a magyar egyházfők kínosan hallgattak az aktuálpolitikai kérdésekről, pedig maga a pápa is a magyar kormány gyűlöletkeltéséhez hasonló ideológiákkal szembemenve szólította fel a világot a béke megteremtésére. Ha az egyházfők nyíltan nem is vállalták a szembehelyezkedést a kormánnyal, a Magyar Katolikus Egyház most a propagandának ellentmondó, a kormány álkereszténységét igazoló cselekedetre szólítja a hívőket és jóakaratú embereket.

A Magyar Kurír katolikus hírportál a címlapján hív "minden jóakaratú és békességre vágyó embert, vallási, felekezeti hovatartozásra tekintet nélkül" fáklyás felvonulásra és imaórára január elsején a béke világnapja alkalmából. A felvonulás 17 órakor kezdődik a fővárosban a Szabadság-híd pesti hídfőjénél, ahonnan az egyetemi (Kisboldogasszony-) templomhoz érve ökumenikus imádság veszi kezdetét a békéért, a háborúban szenvedő országokért Bíró László katolikus tábori püspök vezetésével.

A lapnak adott interjújában Szőke Péter, a Szent Egyed közösség vezetője a szíriai pusztítás elől menekülő gyermekeket említve a következőket mondja:

Jézusnak nem jutott hely a betlehemi szálláson. Vajon jut-e neki hely azokban a szívekben, amelyek gyűlölettel vagy félelemmel vannak tele? Jézus a Béke Fejedelme, ahogyan Izajás megjövendölte. A felvonulással azt akarjuk megmutatni, hogy városunkban van hely; kell, hogy jusson hely neki.

Szőke Péter arra a kérdésre, hogy a mai világban mit tehet a keresztény ember a békéért, azt válaszolja:

Mindenekelőtt azt, hogy nem zárkózik be. Nemrég egy bölcs ortodox metropolita mondta: a béke ellentéte nem a háború, hanem az egocentrizmus, annak megannyi formájában, mint például a nacionalizmus, az etnocentrizmus. Túl sok az információ, túl sok a rossz hír vagy éppen a hamis hír, fake news. Ezek közepette az ember beletörődik, és azt mondja: túl sok, felfoghatatlan – én nem tehetek semmit. Pedig épp most van szükség a reményre, a karácsonyi örömhírre, hogy a Béke Fejedelme erősebb a háborúnál.

A katolikus közösség vezetőjének minden gondolata ellentétes a kormány gyűlöletkeltő propagandájával:

  • "A menekültek a békét keresik. Mert ahonnan jöttek, ott ebből van a legnagyobb hiány. Tehát szövetségeseink a béke növelésében."

  • "A béke a keresztények közös öröksége. Közös talentumunk, amelyet nem áshatunk el, hanem együtt kell megosztanunk minél több emberrel. Az imádság lázadás az igazságtalanság, az erőszak ellen."
  • "Lelket adni a globalizációnak: ez a keresztények feladata, mert különben csak a pénzügyek és a terrorizmus globalizálódik, és akkor jaj nekünk."

A szervező szerint a rendezvénynek évek óta visszatérő vendége és segítője Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke, Aaron Stevens, a Szent Kolumbán skót presbiteriánus egyházközség vezető lelkésze, valamint ortodox résztvevőket is várnak.

Ezek után joggal merülnek fel a kérdések, hogy:

  • ha a magyar kormány a kereszténység védelmezője, részt vesz-e a keresztény egyházak összefogásán alapuló rendezvényen és kiáll-e az igaz keresztény értékek mellett?

  • ha részt vesz a felvonuláson, mivel fogja magyarázni azt, hogy a keresztény egyházak álláspontjával ellentétes gyűlöletkampányra költötte el az adófizetők milliárdjait az elmúlt években?

  • a magát vallásosnak beállító több százezer FIDESZ szavazó vajon kint lesz-e a keresztényi értékekért tüntetni, vagy távolmaradásukkal bizonyítják álkereszténységüket?

 

Január elsején kiderül, hogy kik a valódi keresztények!